Vés al contingut
Portada » Notícies » Neix a Tarragona un premi per promoure l’estudi de la cultura popular a Batxillerat

Neix a Tarragona un premi per promoure l’estudi de la cultura popular a Batxillerat

Premi Janó foto web Diari de Tarragona

La Mulassa, l’APELLC i Combinats convoquen la primera edició del Premi Joan Salvadó, dirigit a treballs de recerca sobre les tradicions festives de tots els Països Catalans

L’estudi de les tradicions populars catalanes ja té un premi dedicat. La Mulassa de Tarragona, l’Associació de Professionals i Estudiosos en Llengua i Literatura Catalanes (APELLC) i la Cooperativa Combinats van presentar, ahir a la La Capona, el nou premi Joan Salvadó dirigit a treballs de recerca o d’investigació de Batxillerat sobre tradicions festives catalanes. La presentació del certamen va anar acompanyada de la convocatòria de la seva primera edició, el 2024.

El premi està pensat per treballs estiguin dedicats a les tradicions festives catalanes (bestiari, gegants, seguicis populars, festes majors, castells, muixerangues). Els treballs que optin al premi han d’haver estat presentats al llarg del curs acadèmic immediatament anterior en qualsevol institut d’ensenyament secundari dels Països Catalans i han d’estar escrits en català. La dotació econòmica per a la primera edició del premi consta de 1.000€ per l’alumne guanyador, a més de 200€ en llibres. El centre educatiu del guanyador també rebrà 300€ en llibres.

El primer premi consta d’una dotació de 1.000 € per al guanyador i una aportació per al centre

Les tres organitzacions que s’ajunten per convocar anualment el reconeixement, que també serà conegut amb el nom de Premi Janó, pel sobrenom del fuster, apunten a la promoció de la cultura popular tarragonina i catalana i a la valoració de la tasca divulgativa entre els més joves com els objectius que busca el certamen. «El premi connecta la gent jove amb la cultura popular i amb la investigació en aquest àmbit», senyalava Enric Garcia Jardí, president de la Mulassa, en l’acte ce presentació. Un acte que va comptar amb la presència de les altres dues entitats convocants (APELLC i Combinats) i del propi Janó Salcadó Sorolla.

També es ret homenatge, d’aquesta manera, a qui ha estat l’ànima, l’autor i l’origen de la Mulassa tarragonina i una peça clau del moviment sardanista a la ciutat. «Som un país que molts cops no té memòria amb la gent que fa cultura, i en Janó n’ha fet moltes per la de Tarragona», apuntava Garcia.


Un articulo de Jan Magarolas Guinovart

https://www.diaridetarragona.com/tarragona/neix-a-tarragona-un-premi-per-promoure-l-estudi-de-la-cultura-popular-a-batxillerat-DH17983550

Premi Janó foto web Diari de Tarragona