Vés al contingut
Portada » Concurs

Concurs

Premi Joan Salvadó Sorolla

Poden optar al Premi Joan Salvadó Sorolla de treballs de recerca de batxillerat sobre tradicions festives catalanes aquells treballs de recerca —o d’investigació– de batxillerat que s’hagin presentat al llarg del curs 2023-2024 en qualsevol institut d’ensenyament secundari dels Països Catalans, que estiguin escrits en llengua catalana i que tinguin com a objecte d’estudi algun aspecte relacionat amb les nostres tradicions festives. Es valorarà, especialment, aquells treballs que guardin alguna relació amb els seguicis populars o amb algun element que s’hi relacioni.

Les obres presentades al premi no poden haver estat publicades, prèviament, en forma de llibre, ja sigui en paper o digital. Sí que poden, en canvi, haver estat premiades en altres certàmens.

Els participants hauran d’enviar un correu a la següent adreça electrònica (premijoansalvadosorolla@gmail.com) sota l’epígraf PREMI JOAN SALVADÓ SOROLLA 2024 i amb els següents documents adjunts:

  1. Text de l’obra presentada. El nom de l’arxiu correspondrà al número del DNI i l’extensió .pdf o .doc. Per exemple: 01010101.doc
  2. Text amb les dades personals, que dugui el nom DADES seguit del número del DNI. Per exemple: DADES01010101.doc
  3. Aquest segon document ha d’incloure: nom i cognoms de l’autor/a, adreça de correu electrònic, títol de l’obra, data de naixement, adreça postal, número de telèfon i DNI escannejat.

El termini d’admissió de treballs aspirants al premi clourà el dia 31 de maig de 2024.

1.000 euros per al guanyador.

200 euros en llibres per al guanyador.

300 euros en llibres per al centre educatiu on el guanyador ha fet el seu treball.

El jurat estarà conformat per persones relacionades amb l’àmbit de les tradicions festives catalanes, un membre de l’APELLC i un membre de l’Associació Mulassa de Tarragona. Aquesta edició compta amb les següents persones:

  • David Garcia Sirvent.
  • Mercè Sunyer Figueras.
  • Pau Miquel Diego.
  • Anna Gispert Magarolas.
  • Enric Garcia Jardí.

El veredicte es donarà a conèixer a la ciutat de Tarragona durant el setembre de 2024. El lloc i els detalls de l’acte d’atorgament seran anunciats oportunament.

El treball guanyador es publicarà, en format .pdf, a la pàgina web del Premi Joan Salvadó Sorolla, accessible per a consultes.

En cas que l’obra guanyadora també es publiqui, en paper o digitalment, en algun altre mitjà, caldrà fer constar, en els crèdits, que va ser premiada en la 1a edició del Premi Joan Salvadó Sorolla de treballs de recerca de batxillerat sobre tradicions festives catalanes.

L’Associació Mulassa de Tarragona, l’APELLC i la Cooperativa Combinats es reserven el dret de conservar els arxius de les altres obres presentades. Totes tres entitats es comprometen a no fer-ne cap ús públic sense el permís dels autors.

El jurat es reserva el dret de declarar desert el premi en cas que les obres presentades no reuneixin les característiques adequades o els mèrits suficients.

Qualsevol aspecte no tingut en compte en aquestes bases serà resolt pel jurat del premi. La presentació dels originals aspirants al Premi Joan Salvadó Sorolla de treballs de recerca de batxillerat sobre tradicions festives catalanes pressuposa l’acceptació d’aquestes bases i dels drets i obligacions que se’n deriven.